George Rebel - Architect

Zo kies je de juiste mortel voor jouw klus 

Heb jij een flinke klus voor de boeg waarbij je gebruik moet maken van mortel, maar heb je geen idee welke je moet kiezen? Welk soort mortel je nodig hebt hangt af van de steensoort en de opzuigcapaciteit van dat soort. Zo heb je voor kleine klusjes voegmortel, voor grote klussen betonmortel en voor specifieke klussen ook nog een heleboel andere opties. Geen paniek! Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke mortel je moet kiezen. 

Grof geschut 

Ben je van plan om een grote vloer aan te leggen of een fundering te plaatsen? Of begin jij binnenkort aan grote herstelwerkzaamheden? Dan kun je het allerbeste kiezen voor betonmortel. Deze mortel kun je al binnen twee uur gebruiksklaar maken, en dat is ideaal als je in tijdnood zit. Doordat er water wordt toegevoegd aan de combinatie van cement, zand en grind ontstaat er een reactie. Deze reactie leidt uiteindelijk tot het ontstaan van sterk beton.  Met betonmortel kun je dus zeer snel en efficiënt te werk gaan. Als je echt geen tijd hebt, kun je kiezen voor metselmortel of -specie met kalk. Hiermee kun je ook metsel en herstel klussen van verschillende soorten steen goed afronden. 

Tegelen of leggen

Laat jij die grote klussen liever achterwege, en begin jij liever aan iets simpelers? Of je nu de badkamer gaat betegelen, een terras gaat aanleggen of een douchebak gaat plaatsen, je moet wel de juiste mortel kiezen. In dat geval kun je het beste kiezen voor voegmortel. Voegmortel is geschikt voor zowel natuursteen als keramische tegels en voor de afwerking kun je gewoon gebruik maken van een voegenvuller. Als jij niet van half werk houdt, kun je naast voegmortel met egaliseermortel de vloer afwerken. Dit kun je gebruiken voor een ruwe betonvloer, tegelvloer of voor herstelwerkzaamheden. Jij kunt in ieder geval rekenen op het beste resultaat! 

Waterdicht maken 

Heb jij een waterdicht plan voor het voegen jouw kelder, badkamer of terrastegels? Dan is de waterdichte mortel natuurlijk onmisbaar. Of je nu een ervaren of een beginnend klusser bent, met deze mortel maak je alles waterdicht en kun je funderingen gemakkelijk afwerken. Ook kun je er zowel binnen als buiten verschillende herstelwerkzaamheden mee uitvoeren. Na een verwerking van ongeveer drie uur tijd kan je ermee aan de slag, na een dag is alles droog. Nu jij weet welk soort mortel je moet gebruiken, heb jij die klus binnen mum van tijd geklaard. 

a

Sit amet mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc. Sed viverra tellus in hac.

m