George Rebel - Architect

Wil je gordijnen kopen? Lees dan eerst even onze blog!

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen en je weet niet waar je moet beginnen? Of zie je door de bomen het bos niet meer, omdat er zoveel keuze is? Wij kunnen ons de keuzestress heel goed voorstellen, maar met een beetje logisch nadenken en een goede persoonlijke smaak kom je al een heel eind. De regel is eigenlijk om je niet alleen door je persoonlijke smaak te laten leiden, maar ook om te kijken naar hoe praktisch en functioneel een gordijn is. Wil je gordijnen kopen? Dan vertellen wij in onze blog welke keuzes je kunt maken.

Gordijnen kopen van verschillende materialen

Gordijnen worden van verschillende materialen gemaakt en de keuze die je maakt is niet alleen afhankelijk van de persoonlijke smaak. Je moet ook goed nadenken of het materiaal wel voor in jouw woonkamer of in een andere kamer geschikt is. Kies je juist voor een stof die veel licht doorlaat of kies je voor verduisterende gordijnen? Beiden varianten hebben zowel voor- als nadelen, want je wil bijvoorbeeld niet te vroeg wakker worden als het zonnetje schijnt. Of dat je veel last hebt van reflecties in een beeldscherm als je op de dag aan het werk bent.  Dan zouden verduisterende gordijnen kopen een goede oplossing zijn. Met de keerzijde van de medaille dat het ook heel erg donker wordt en dat je zelfs lampjes aan moet doen.

Gordijnen kopen in verschillende kleuren

Gordijnen bepalen voor een groot deel hoe onze kamer eruit ziet en het is dus belangrijk om juiste keuzes te maken. Je kunt wel gordijnen kopen in een kleur die je mooi vindt, maar je moet er ook rekening mee houden dat de gordijnen wel bij het interieur passen. Heb je een interieur vol met pasteltinten? Dan is het een goed idee om gordijnen in een neutrale kleur te kopen. En andersom geldt dat net zo. Heb je uitgesproken kleuren in het interieur? Dan is het handig om ook gordijnen in een felle kleur te kiezen. 

Rails en roedes

Gordijnen kun je op verschillende manieren ophangen en de keuze uit rails en roedes is vrijwel net zo groot als bij de gordijnen zelf. Er zijn verschillende systemen en de systemen die je kiest hebben vooral te maken met hoe het systeem ervoor zorgt hoe het gordijn valt en hoe makkelijk ze te openen en te sluiten zijn. Het systeem moet vooral praktisch zijn en je wil natuurlijk voorkomen dat het ophangsysteem ook in het zicht hangt. De keuze is in ieder geval reuze en het is belangrijk je goed te verdiepen in welke rails of roede het beste past bij je persoonlijke voorkeuren en het gordijn dat je hebt uitgezocht. Een specialist kan je eventueel op weg helpen door de voor- en nadelen van de systemen op te sommen. 

Zelf meten of laten inmeten?

Gordijnen kopen we niet dagelijks en als je geen ster bent met het bedienen van een meetlint is het advies om bij de specialist aan te kloppen en de gordijnen te laten inmeten. Vaak kun je voor een kleine vergoeding de specialist langs laten komen en dan worden de gordijnen deskundig ingemeten. Dan weet je ook zeker dat je gordijnen straks goed hangen en voldoende privacy geven. 

a

Sit amet mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc. Sed viverra tellus in hac.

m