George Rebel - Architect

Tips bij pergola’s kopen

Wil jij nog wat langer genieten van het buitenleven, ook nu de temperatuur aan het dalen is? Dan is pergola’s kopen een interessante optie voor je. Want met een bedekking in je tuin zorg je dat je lekker beschut kunt zitten, ook als het regent of waait. Als je er een verwarming bij zet zoals een vuurkorf of een gashaard kun je nog lang buiten zitten. Zelfs als het herfstachtig weer is. Wil je weten waar je op moet letten? Lees dan dit artikel. Wij helpen je bij de keuze van een model dat past bij jou en geven je allerlei tips zodat je een investering doet waar je blij van wordt en waarmee jij in weer en wind van je tuin kunt genieten.

Kies een maat die past bij je tuin

Bij pergola’s kopen is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Het is de bedoeling dat je aanschaf een aanvulling is op je tuin en geen sta in de weg. Een te groot model in een te kleine tuin maakt dat je tuin kleiner oogt en is daarmee geen aanwinst. Een te klein model maakt je tuin juist weer groot en kil. Met de juiste maat kun je  meer sfeer geven aan je tuin en een plek maken waar je met veel plezier zit. Je kunt er een afscheiding mee maken in je tuin of juist een verlenging van je woonkamer buiten realiseren.

Bepaal welke afdekking bij pergola’s kopen

Bij pergola’s kopen kun je zelf kiezen welke afwerking je kiest. Daarmee kun je ook spelen met het bedrag dat je investeert. De meest natuurlijk manier is om het skelet te laten begroeien met klimplanten. Die groeien snel en bedekken gemakkelijk de bovenkant zodat je zit onder een afdak van planten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie druivenplant zodat je in mediterrane sferen kunt zitten. Ook klimplanten als kamperfoelie doen het goed en geven een heerlijk kleur aan je schaduwplek. Er zijn natuurlijk ook gewoon groene en geurloze klimmers die je kunt gebruiken om een plek uit de zon te maken.

Bepaal de juiste plek

Bij pergola’s kopen is het van belang dat je de juiste plek kiest om het model te installeren. Kijk daarbij goed hoe de zon staat gedurende de dag en bedenk hoeveel schaduwplek je wilt realiseren. Het is zonde als je de enige plek waar zon is gaat bedekken en onhandig als je stellage op een plek zet waar je al merendeels schaduw hebt. Daarnaast is het handig om erop te letten dat je model zo plaatst dat je er makkelijk omheen kunt lopen en dat het niet in de weg staat in de tuin. Het model mag een aanvulling in je tuin zijn. Anders heeft het geen zin om iets in je tuin te plaatsen.

Langer buiten genieten met pergola’s kopen

Als je kiest voor pergola’s kopen kies je ervoor om heerlijk lang in je tuin te kunnen zitten en maximaal gebruik te maken van het buitenleven in Nederland. Het is gezond en fijn om lekker buiten te zijn. Je verlengt de zomer met een pergola in je tuin.

 

a

Sit amet mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc. Sed viverra tellus in hac.

m