George Rebel - Architect

Waar je op moet letten als je een goedkoop keukenblok wilt aanschaffen

Een keuken is een dure aangelegenheid, maar als je alleen een keukenblok nodig hebt kun je flink wat euro’s besparen. Je kunt zelfs nog meer geld besparen als je dan op zoek gaat naar een goedkoop keukenblok. Een goedkoop keukenblok geeft je voldoende werk- en bergingsruimte. Zeker wanneer je een kleine keuken hebt. Maar je moet wel op een aantal dingen letten als je een nieuw keukenblok aanschaft. In onze blog geven wij een aantal handige tips en trucs.

Wat is het verschil tussen een goedkoop keukenblok en een rechte keuken?

Een keukenblok en een rechte keuken lijken op elkaar, maar er zijn wel een aantal verschillen die we graag willen bespreken. Een rechte keuken mag als een complete keuken worden gezien. Deze worden vaak met bijpassende keukenkastjes, een spoelbak en een kraan geleverd. Je kunt bij het kopen van een rechte keuken ook nog kiezen voor inbouw apparatuur. Een goedkoop keukenblok is een kaal product. Keukenkastjes worden dan niet meegeleverd en ook inbouwapparatuur kun je niet mee bestellen. 

Goedkoop keukenblok van MDF en spaanplaat

Een goedkoop keukenblok wordt doorgaans gebouwd met MDF en spaanplaat. Relatief goedkope houtsoorten. De panelen van de keukenkastjes zijn dan wel in een kleur en een houtsoort die bij je past. Je hebt keuze uit verschillende houtsoorten, materialen en kleuren. De prijs is logischerwijs afhankelijk van de keuzes die je dan maakt.

Panelen in verschillende kleuren verkrijgbaar

De panelen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ga je voor een bijzondere kleur, een houtlook of voor een moderne uitstraling? De keuze is enorm! De prijs is wel afhankelijk van de keuzes die je maakt. Panelen van massief hout en met een wit glanzende afwerking zijn bijvoorbeeld duurder dan als je voor panelen van kunststof kiest. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van hoeveel panelen je koopt. Zo kunnen panelen voor lades en deuren de prijs flink verhogen terwijl een goedkoop keukenblok met alleen maar deuren weer een stuk goedkoper is.

Goedkoop keukenblok met of zonder spoelbak bestellen

Misschien is het keukenblok slechts een uitbreiding van de bestaande keuken en heb je geen spoelbak en een kraan nodig. Ten eerste heb je dan geen uitdagingen met het aansluiten van de waterleiding en de afvoer, maar je hebt ook meer ruimte. Daarnaast zijn spoelbakken relatief duur. Uiteraard afhankelijk voor welke bak je kiest, want hier zitten ook gigantische prijsverschillen in. Een goedkoop keukenblok bevat doorgaans geen spoelbak met een kraan.

Kosten besparen? Monteer het keukenblok zelf!

Het laten plaatsen en monteren van een keuken is prijzig en dat geldt ook voor zoiets simpels als een goedkoop keukenblok. Je kunt flink op de kosten besparen door het monteren zelf te doen. Vooral keukenblokken zonder een spoelbak en een kraan zijn makkelijk te plaatsen, want je hoeft niet aan de slag te gaan met waterleidingen en de afvoer. Feitelijk bouw je alleen het keukenblok op en plaats je deze op de plek waar het keukenblok moet komen te staan. Zo simpel is het. Het geld dat je op de montage bespaart kun je dan mooi in je zak steken of gebruiken om bijvoorbeeld andere klussen in en rondom het huis beet te pakken. 

a

Sit amet mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc. Sed viverra tellus in hac.

m