George Rebel - Architect

Hulp nodig bij nieuwe plinten bestellen? Zoek dan niet verder

Plinten bestellen van Mooieplinten is de laatste jaren veel makkelijker en efficiënter geworden. Waar je vroeger nog alle bouwmarkten af moest zoeken om een plint te vinden die goed zou staan in je interieur, vind je nu tientallen verschillende soorten plinten op websites. Vervolgens kun je precies zien, of soms zelfs kiezen, waar de plinten van gemaakt zijn. Daarna hoef je alleen nog maar een afmeting te kiezen, en je plint wordt rechtstreeks naar jou verstuurd. Op deze pagina lees je alles over de voordelen van het online kopen van plinten. 

Plinten bestellen, welk materiaal?

Plinten zijn in verschillende vormen beschikbaar. Ook de materialen waar plinten van worden gemaakt, zijn erg gevarieerd. Op deze pagina vind je een kort overzicht van de meest populaire plint soorten en materialen.

Houten plint

De meeste plinten zijn gemaakt van hout. Dit is omdat het goed past bij de meeste vloeren, omdat het makkelijk af te werken is en de kleur makkelijk kan worden aangepast. Je kunt plinten bestellen van verschillende houtsoorten. Een voorbeeld hiervan is eikenhout. Dit hout heeft een lichtbruine kleur en is een erg sterk materiaal. Verder wordt er voor plinten ook grenenhout gebruikt, afkomstig van naaldbomen. De kleur hiervan is lichter dan eiken, zodat het goed past bij witte muren of in ruimtes met veel lichtinval. Ten slotte is hardhout een populaire houtsoort voor plinten. Dit hout komt van bomen uit het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika. Het heeft een donkere kleur en is ontzettend sterk. Hardhout doet het goed in sfeervolle kamers, keukens, of in combinatie met donkere muren of vloeren.

Stenen plint

Steen wordt minder vaak dan hout gebruikt voor het maken van plinten, maar is toch een erg sterk en mooi materiaal. Natuursteen is de populairste steensoort bij plinten bestellen. Het komt voor in veel verschillende kleuren, van zwart tot wit of alles er tussenin. Zwarte of donker natuursteen werkt erg goed in badkamers of keukens met donkere tegel vloeren of -muren. Lichter natuursteen kan worden toegepast in combinatie met andere lichte kleuren in het interieur. Ook worden deze vaak buiten gebruikt.  

Welke soort plinten bestellen?

Nu je meer gelezen hebt over de materialen waar plinten van worden gemaakt, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de rest van het uiterlijk. Ook op dit gebied zijn plinten erg veelzijdig. Er zijn simpele designs beschikbaar met weinig of helemaal geen afwerking. Deze zorgen voor een minimalistische look en leiden geen aandacht af van de rest van het interieur. Ook zijn er meer afgewerkte plinten te krijgen, die vroeger veel werden gebruikt in herenhuizen. De ruimte krijgt hierdoor meteen een klassieke en chique sfeer. Er zijn ook overzetplinten. Overzetplinten kunnen op bestaande plinten worden geplaatst.

Wacht niet langer met plinten bestellen

Heb je een keuze kunnen maken voor een plint die in jouw interieur past? Dan kun je snel en eenvoudig je plinten bestellen bij Mooie Plinten. Als je voor 23:30 uur bestelt, heb je deze morgen al in huis. Ook is de levering van bestellingen boven €85 gratis, en wordt er lijm meegeleverd om de plinten te bevestigen.

a

Sit amet mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc. Sed viverra tellus in hac.

m