George Rebel - Architect

Dit is waarom ook jouw bouwbedrijf een service engineer nodig heeft

Wanneer we kijken naar de werkzaamheden van een service engineer, dan zien we dat deze zich vooral bezig houden met het onderhoud van de machines. Het is daarom dus ook belangrijk om voor jouw bouwbedrijf te bepalen of het handig is er één in dienst te nemen of dat je er beter aan doet een externe partij te bellen in geval er problemen zijn. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je ook het fabriceren van bijvoorbeeld kozijnen in eigen beheer hebt, de machines die onder andere de sponningen en profielen maken, niet stil kunnen staan als service engineer ben je namelijk vaak gebonden aan bepaalde locaties om naartoe te moeten gaan. Er namelijk niet altijd op voorhand al te voorspellen hoe je dag eruit ziet. De standaard werkzaamheden voor onderhoud zijn natuurlijk heel goed in te plannen, maar wanneer er ergens storing is, dan is dit een heel ander verhaal. Om je een idee te geven waarom het als groot bedrijf belangrijk is je eigen service engineer te hebben, hebben we een aantal voorbeelden voor je in kaart gebracht.

Zo maakt een service engineer het verschil binnen jouw bedrijf

Onderhoud en reparaties aan machines zijn een belangrijke taak voor een service engineer. Je kunt je dus wel voorstellen dat wanneer binnen jouw bouwbedrijf onderhoud aan machines nodig is, het wel zo prettig is dat je snel kunt beschikken over de juiste mensen. Nu heb je het voordeel dat onderhoud vaak gepland is en dit geen problemen geeft. Hebbe we het over reparatie, dan wordt het een heel ander verhaal. Stel dat je binnen jouw bedrijf normaliter de capaciteit hebt tot het produceren van 100 kozijnen per dag, dan kun je je wel voorstellen wat voor ellende het kan zijn op het moment dat er een machine kapot gaat. Heb je dan een service engineer in dienst, dan kan dit vaak redelijk snel worden opgelost. Heb je dit niet, dan zul je vaak even geduld moeten hebben.

Waar moeten een goede service engineer aan voldoen?

Wanneer je voor je bedrijf op zoek bent naar een goede service engineer, dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Om je een idee te geven waar een goede engineer allemaal aan moet voldoen, hebben we een lijstje voor je gemaakt om het wat duidelijker te maken voor je.

  • Een associate’s degree in engineering of vergelijkbaar.
  • Een bachelordiploma in engineering geniet de voorkeur.
  • Een relevant certificaat of licentie is een pré.
  • Een geldig rijbewijs en de bereidheid om te reizen.
  • Uitstekende vaardigheden op het gebied van actief luisteren en service.
  • Het vermogen om met meerdere verzoeken om te gaan zonder gestrest te worden.
  • Het vermogen om onder druk professioneel te blijven.
  • Uitstekende werkethiek en een groeimindset.

Zoals je kunt zien is het niet zomaar wat en wordt er het nodig van je gevraagd. Herken jij jezelf nu in bovenstaande, dan kun je via https://www.wr.nl/ verschillende vacatures vinden die aansluiten bij wat jij zoekt.

a

Sit amet mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc. Sed viverra tellus in hac.

m